Jäsenyys

Jäseneksi voit liittyä toimittamalla täytetyn jäsenhakemuslomakkeen hakemuksessa mainittuun sähköpostiin tai esimerkiksi viikkokisoihin. Jäsenmaksu maksetaan vuosittain ja 2016 sen suuruus on 20 €. Alle 16-vuotiaat on vapautettu jäsenmaksusta.

Jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat muovisen jäsenkortin, jolla saa alennusta paikallisista liikkeistä. Toimintaa tukemassa alennusten muodossa ovat mm. Capero, Subway, Kerd, Savonlinnan Intersport ja Pub Playoff. Lisäksi Mandon jäsenet saavat alennusta Suomalaisista frisbeegolfin nettikaupoista.

Tällä hetkellä jäsenmaksun maksaneita Mandolaisia on hieman alle 50 kpl. Kilpailulisenssin hankkineita jäseniä on näistä vajaa puolet. Seuran jäsenten ikähaarukka on 15–60 v.

Historia

Savonlinnassa reagoitiin kiitettävästi frisbeegolf-buumin nousuun 2010-luvun alussa, kun kaupunki rakennutti muutaman vuoden sisään useita ratoja ympäri kunnan aluetta. Tämä takasi uudet ja hyväkuntoiset harrastuspaikat uusille lajin ystäville, ja mahdollisuuden kehittää taitojaan monipuolisilla radoilla.

Jo aiemmin lajin innokkaimmat harrastajat kokoontuivat joka viikko kilpailemaan keskenään huvin vuoksi Kalastajakylän puistoradalla. Kun Aholahden hiihtokeskuksen alueelle avattiin 2013 alkukesästä upea 18-väyläinen metsärata korkeuseroineen, siirtyivät viikkokisat pian sinne, ja pitkään haudottu ajatus seuran perustamisesta alkoi edetä nopeampaa tahtia.

Loppukesästä 2013 näki päivänvalon Savonlinnan ensimmäinen frisbeegolf-seura; Linnan Mando DG. Rekisteröityneenä ja voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä tähtäämme frisbeegolf-harrastajien olojen parantamiseksi Savonlinnassa ja lähiseudulla.

Visio, suunnitelmat ja tavoitteet

Linnan Mando DG ry perustettiin, jotta Savonlinnan ja lähiseutujen harrastajilla olisi joku taho, joka ajaa heidän asioitaan ja toimii yhteytenä harrastajien ja kaupungin välillä. Tavoitteena meillä on pitää yllä ja vahvistaa Savonlinnan seudun hyvällä mallilla olevaa frisbeegolfin asemaa. Tämä onnistuu huolehtimalla niin ratojen kuin harrastajienkin hyvinvoinnista.

Frisbeegolfissa, kuten muissakin urheilulajeissa, pelin suola on monesti kilpailla kavereita ja muita vastaan. Kilpailutilanne kannustaa yrittämään parhaansa ja sitä kautta kehittämään taitojaan, jolloin harrastuksesta tulee aiempaa nautinnollisempaa. Kilpailut aktivoivat harrastajia, ovat hyvin sosiaalisia tapahtumia ja luovat perustan hyvälle yhteishengelle tekemisen kautta.

Linnan Mando DG järjestää läpi kesän (ja toisinaan talvellakin) viikkokilpailuja, ja joka kesä on tarkoitus pitää muutama isompi oma kisa sekä yhteiskisoja naapuriseurojen kanssa. Omilla toimillamme yritämme valmistaa kotiseudun heittäjiä pärjäämään kisoissa niin meillä kuin muuallakin.

Linnan Mandon visio ja tavoitteet:
  • Savonlinnan pysyminen erittäin aktiivisena ja monipuolisena frisbeegolf-kuntana
  • Kotikunnan heittäjien valmiuksien ylläpito ja mahdollisuuksien antaminen
  • Yhteistyön lisääminen kaakkoissuomalaisten seurojen kanssa
  • Lajin maineen ylläpito ja tietoisuuden lisääminen myös ei-harrastajien joukossa
  • Säännöt

    Seuran säännöt löydät täältä.
    Linnan Mando DG:n kilpailuissa käytetään SFL:n sivuilta löytyvää yleistä säännöstöä: http://frisbeegolfliitto.fi/wp-content/uploads/2013/04/pdga_2013_combo_booklet_FI.pdf