Mitä on frisbeegolf?

Frisbeegolf on idealtaan samantyylinen kuin tavallinen golf. Frisbeegolfradan suorittamiseen käytetään mailojen ja pallon sijasta frisbeekiekkoja ja reiän sijaan kohteena on metallinen maalikori. Frisbeegolfin pelaaminen ei edellytä minkäänlaisen green cardin suorittamista tai yleensä muutakaan lupaa. Radoilla tapaakin monenlaisia pelaajia. Jotta harrastaminen sujuisi ongelmitta, on syytä huomioita muut pelaajat sekä noudattaa oikeaa etikettiä. Eli olet aina vastuussa omasta heitostasi.

Frisbeegolfista on kehittynyt lyhyessä ajassa koko perheen harrastus ja suosittu kesäpäivien ajanviete. Yksi merkittävä syy frisbeegolfin suosion kasvuun on lajin edullisuus: harrastamisen alkuun pääsee jo muutamalla frisbeegolf-kiekolla. Frisbeegolfratoja perustetaan kymmeniä joka vuosi ympäri Suomen ja laji kasvaa nopeasti. Suurin osa radoista on ilmaisia pelata ja monella paikkakunnalla radat ovat auki ympäri vuoden.

http://frisbeegolfliitto.fi/aloittelijat/kayttaytyminen/

Pelin tarkoitus

Frisbeegolfissa tavoitteena on suorittaa frisbeegolfrata alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin. Frisbeegolfissa väylien pituudet vaihtelevat 50 metristä aina yli 250 metriin. Golfista tutut par-tulokset vaihtelevat väylän pituuden mukaan par 2:n ja par 5:n välillä.

Frisbeegolf on yksilölaji, mutta sitä pelataan yleensä 3-5 hengen ryhmissä. Aloitusheitto suoritetaan sille merkityltä alueelta (tee). Seuraava heitto lähtee siitä kohdasta, johon edellinen heitto on pysähtynyt. Kullakin väylällä käytetyt heitot sekä rangaistusheitot lasketaan yhteen. Lopputulos on kaikkien reikien tulosten summa. Pienimmän tuloksen saanut pelaaja on voittaja.

http://frisbeegolfradat.fi/frisbeegolf/saannot-pahkinankuoressa/

Miksi frisbeegolf?

Miten oppia?

Parhaiten lajia oppii tekemällä, kuten kaikkia muitakin urheilulajeja. Mutta alkuun pääsyä helpottaa kaveri joka on harrastanut lajia tai voit osallistua paikallisen seuran järjestämälle kurssille.

Seuramme on kouluttanut ohjaajia, joilla on SFK:n pätevyys vetää aloittelijoille frisbeegolf-intro sekä peruskursseja. Introkurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat mahdollisesti kokeilleet lajia kerran tai pari. Jos olet jo vähän aikaa heittänyt, niin voit siirtyä suoraan peruskurssille.

Perushinnat:

Frisbeegolf-intro 15 €/hlö (Sisältää: tutustuminen lajiin, yleisimmät säännöt ja perusheittotekniikat) Peruskurssi 25 €/hlö (Sisältää: kertaus intron asioista, erilaisia heittotekniikoita, heittokulmia)

Kurssille otetaan kerrallaan 2-8 henkilöä/ohjaaja ja niitä järjestetään pääosin tilauksesta. Hintoihin sisältyy tarvittavat kiekot, omia ei tarvitse tuoda mukaan. Tilaisuuteen tulee varautua sään mukaisella varustuksella, normaali ulkoliikuntavarustus on hyvä. Lämpimällä säällä on hyvä olla myös juotavaa mukana. Opastukset järjestetään yleensä Savonlinnan alueella sopivalla kentällä.

Jos haluat järjestää esimerkiksi firman henkilökunnalle frisbeegolfia saunaillan ohjelmaksi, niin ota yhteyttä meihin. Voimme järjestää opastuksen tai lämminhenkisen kisan palkintoineen.

Ota yhteyttä jos haluat lisätietoja tai sopiaksesi opastuksen ajankohdasta:

Marko 050 3410148

http://frisbeegolfkouluttajat.fi/ohjaajat/